donderdag 27 maart 2014

Pittige gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti

Het originele recept haalde ik uit het boek Man in de keuken van Bill Granger en is al jaren een groot succes hier in huis.

Verwarm de oven voor op 200gr en zet een grote pan water op voor de spaghetti





Je hebt nodig voor de gehaktballen:

250 gr rundergehakt
kleine ui, gesnipperd
25 gr parmezaan
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 el verse peterselie
1 tl verse tijm
peper en zout
1 ei, losgeklopt
Beetje chilipeper (ik neem meestal wat chilipeperpasta uit een tube, in het koelvak bij de supermarkt)
paneermeel

Als je een hakselaar/keukenmachine hebt dan kun je daarin de ui, knoflook, kaas, peterselie, tijm, chilipeper, peper en zout door elkaar hakken en daarna met het ei door het gehakt mengen. Vul aan met paneermeel.
Rol er balletjes van ter grote van een bitterbal en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bak 20 minuten in de oven

Kook de spaghetti

Voor de saus

Doe 2 blikken gepelde tomaten met wat gescheurde basilicumblaadjes en nog wat chilipeper in een hapjespan. Verwarm en duw de tomaten in stukjes met je spatel

Als de gehaktballetjes klaar zijn meng je ze met de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten