woensdag 12 maart 2014

Verse spaghetti

Ok, je hebt er een pastamachine voor nodig maar dan is het echt heel simpel om verse spaghetti/ tagliatelle etc te maken.

Per 100 gr bloem heb je 1 ei nodig. Maak een holletje in de bloem en doe het ei daar in. En dan ga je kneden en kneden en kneden en kneden en.... Tot je een mooie bol hebt. Doe er cellofaan omheen en laat even rusten. Verdeel de bol evt in stukken en haal door de lasagnevel kant heen. Begin dik en ga door tot je de gewenste dikte heb. Dan haal je de vellen door de spaghetti/tagliatelle kant. Een droogrek (ik heb de mijne bij Dille en Kamille gekocht) is erg handig. De pasta hoeft maar een paar minuutjes te koken en naar mijn idee vult het meer dan kant en klare pasta.


1 opmerking:

  1. Oh ja, ik ga ook snel weer eens pasta maken. Heb alleen geen droogrek, dus gebruik altijd vanalles om het over heen te hangen. Droogrek is wel handig. Hoeveel gebruik je altijd voor jullie vieren?

    BeantwoordenVerwijderen