donderdag 6 februari 2014

Reuzenkoekje


Op pinterest kwam ik deze pin tegen, recepten voor reuzenkoeken ( en laten wij nu eens gek zijn op koeken)  Natuurlijk liep ik tegen de vertaling aan en heb ik de baking soda en cream of tartar vervangen voor bakpoeder, maar het resultaat mocht er wezen. Ik had de bal deeg alleen wat meer moeten indrukken voor het bakken maar na halverwege platgedrukt te hebben en nog wat langer te bakken mocht het resultaat er echt wel wezen. We hadden gekozen voor deze (maar die death by chocolate ga ik zeker ook nog een keer maken ;) )


2 Tbsp butter, softened to room temperature = 30 gr boter
3 Tbsp sugar = 3 eetlepels
2 Tbsp beaten egg (crack the egg, beat it, and use 2 tbsp) = 2 eetlepels
1/2 tsp vanilla extract = 1/2 theelepel
6 Tbsp all-purpose flour = 6 eetlepels
1/4 tsp baking soda= niet gebruikt
1/4 tsp salt= 1/4 theelepel zout
1/4 tsp cream of tartar= niet gebruikt
2 Tbsp sprinkles = 2 eetlepels spikkels
ik heb 1/2 theelepel bakpoeder gebruikt ipv de soda en de cream of tartar

Bak 15 minuten op 175 gr




Geen opmerkingen:

Een reactie posten