woensdag 12 februari 2014

Griekse bloemkool en griekse gehaktballetjes

Ok, dit kost iets meer tijd maar als je eerst aan de gehaktballetjes begint dan kun je het gelijktijdig klaar hebben (als je de bloemkool al voorgekookt hebt zoals ik, want die was over van maandag)

Verwarm de oven voor op 200 gr

Voor de gehaktballetjes:
Meng 300 gr gehakt met een gesnipperde ui,  paneermeel, peper, zout, 1 el verse peterselie, oregano, snuf kaneel en een teen knoflook
Draai er balletjes van en zet een minuut of 15 in de oven

Pureer alvast een blik gepelde tomaten met 50 ml water. Deze saus gaat straks over de gehaktballetjes

Voor de bloemkool
1/2 bloemkool gekookt in roosjes
1 kleine ui in ringen
1 teen knoflook in stukjes
4 tomaten in stukken (zaadlijsten eruit) 
feta
kaneel
oregano
 peper/ zout

Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de tomaten, oregano en de kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Even laten stoven (minuut of 5) Voeg de bloemkool toe. Roer door elkaar en giet in een ovenschaal. Verdeel de feta er in kleine stukjes over en besprenkel met wat olijfolie.

Haal de gehaktballetjes uit de oven en roer de saus er door heen.
Zet de 2 ovenschalen samen nog een  minuut of 20 in de oven

Lekker met stokbrood




Geen opmerkingen:

Een reactie posten