donderdag 30 januari 2014

Risotto met rode wijn en kiprolletjes met pesto

Risotto duurt even voordat het klaar is, maar met een muziekje erbij en een klein glaasje van de rode wijn die ik er ook bij gegoten heb, is het best te doen.

Eerst naar de kip met pesto. Verwarm de oven voor op 180 gr. Sla een kipfilet (of meerdere) met een deegroller plat (wel eerst tussen plasticfolie leggen, anders wordt het een zooitje) Besmeer de kipfilet met verse pesto, rol het op en steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout Verwarm wat bakboter of olie in een koekenpan en bak de kip snel rondom bruin. Vervolgens leg je de kip in een ovenschaal. Giet het bakvet er over en laat 20 minuten gaar worden in de oven

Voor de risotto heb je 1 liter bouillon nodig (ik heb hier groentebouillon gebruikt), 1 ui gesnipperd, een half bakje champignons klein gesneden, rode wijn, 200 gr risotto, een scheutje olijfolie en wat geraspte parmezaan

Pak een grote (soep)pan en verwarm hierin de olijfolie. Laat de uien glazig worden en gooi de champignons erbij. Blus na een paar minuten af met een flinke scheut rode wijn, laat even inkoken. Voeg hierna de risotto toe (ik heb het wel eens andersom gedaan maar door de rode wijn leek de risotto uiteindelijk wel een grijze brei. Op deze manier gaat het wel goed...). Nu giet je elke keer een soeplepel bouillon erbij en roer je net zo lang tot het vocht is opgenomen. Zodra je aan het einde van de liter bouillon bent is de risotto ook wel gaar (even proeven dus, maar meestal na een minuut of 20) Haal de pan van het vuur en roer de kaas erdoorheen.


Ook een superlekker recept voor risotto is deze van de Allerhande. 
Eigenlijk kun je alles er wel doorheen gooien. Ik heb het zelfs eens op 1 gasbrandertje gemaakt op de camping met ui, rode paprika en op het einde roomkaas erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten