donderdag 30 januari 2014

Lange vingertjes pudding/vla

Nog zo een recept wat mijn moeder vroeger voor ons maakte en wat ik sinds kort heb overgenomen. Heerlijk dikke vla (bijna pudding) met lange vingers. Ik kan je wel vertellen dat de hele schaal leeg gaat....

Je hebt nodig:

65 gr custardpoeder, 65 gr kristalsuiker, 1 liter volle melk en een pak lange vingers
Een pan en een staafmixer

Giet de melk op een flinke scheut na in de pan en zet op het vuur. Ondertussen meng je de custardpoeder en suiker met de overgebleven melk (hier komt de staafmixer van pas). Zodra de melk heet is giet je het custard mengsel erbij en gebruik je wederom de staafmixer (helpt prima tegen klonteren) Nu blijf je langzaam roeren en na een minuut of 3/4 merk je dat de vla dikker wordt. Roer nog een paar keer flink door en giet in een grote kom. Nu leg je de lange vingers er op en laat je het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Yummie!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten