zaterdag 2 mei 2015

koe lu kai

Mijn kinderen zijn dol op deze krokante kipballetjes van de Chinees. Maar het is ook heel simpel zelf te maken.

Je hebt nodig:

500 gr kipfilet
1 groot blik vruchten op siroop (800 gr)
1 klein blikje tomatenpuree (70gr)
4 el ketjap (proef na 2 el even of het al naar je smaak is)
2 el sweet chillisaus
1 liter kippenbouillon (van tabletten)
2 el maizena
300 ml water met koolzuur (koud)
200 gram tempuramix (toko)
zonnebloemolie om in te bakken


Snij de kipfilet in blokjes van 1,5 cm en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar in de kippenbouillon. 
Giet het sap van de vruchten in een pannetje en doe daar 2 soeplepels bouillon (van de al gekookte kip) de ketjap, tomatenpuree,  sweet chillisaus en evt nog wat suiker door. Meng de maizena met wat water en voeg toe. Giet de vruchtjes erbij 
Meng de tempuramix met het water en haal daar de kip doorheen. Bak de balletjes bruin in de olie (pas op de hete spetters!)  Laat even uitlekken op keukenpapier.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten