dinsdag 12 mei 2015

Panpizza van Jamie O.

Regelmatig wordt hier in huis een pizza gemaakt. Een reguliere , een dubbelgevouwen of een pinwheel . Allemaal even lekker, en toen ik dit recept voor panpizza tegenkwam in het boek van Jamie Oliver in Amerika moest ik het proberen. En ik moet zeggen: Superlekker!

Het originele recept is voor 10-12 personen, maar aangezien we maar met zijn vieren zijn heb ik het gedeeld door 2. Hierbij de (gedeeltelijke) vertaling

4-5 personen

Voor het deeg:
Doe 325 ml lauw water in een grote kom. Roer daar met een vork een zakje droge gist (7 gr), een theelepel zout en iets meer dan een theelepel suiker door heen. Hierna 500 gr wit brood mix.  Zodra je het gemengd hebt stort je het op een met bloem bestoven aanrechtblad en ga je lekker kneden en uit elkaar trekken tot je een mooie deegbal hebt. Leg deze terug in de kom en dek af met een vochtige doek. Laat lekker een uur of 2 rijzen

Voor de saus: (de helft kun je invriezen)
1 blik tomatenstukjes
peper en zout (uit de molen)
handje basilicum blaadjes
scheutje witte wijn azijn
1 teen knoflook (geperst)
Doe alle ingredienten bij elkaar en meng met een staafmixer of blender

De ingredienten kun je varieren. Gebruik wel lekker mozarella en parmezaansekaas.


Zodra het deeg gerezen is stort je het op een met olie ingevet bakblik en trek je het een beetje uit elkaar met je handen, zorg dat het over al zo n centimeter dik is. Beleg met de saus en wat je lekker vindt en top af met de kaas. 

Bak 20 minuten af op 200 graden



Geen opmerkingen:

Een reactie posten