dinsdag 26 mei 2015

Citroenrisotto

Risotto komt bij ons redelijk vaak op tafel, maar dan vaak een variant met paddestoelen en rode wijn. Toen het pasgeleden zo warm was wilde ik wat frissers op tafel zetten. Op internet vond ik recepten voor citroenrisotto en dat heb ik aangepast aan mijn eigen smaak.

Je hebt nodig:

olijfolie
klontje boter
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook, gesnipperd
witte wijn (flinke scheut)
300 gr arborio rijst
1 liter kippenbouillon
flinke hand geraspte parmezaanse kaas
schepje mascarpone
sap van halve citroen
citroenrasp van halve citroen

Verhit de olie met de boter in de pan, fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en als deze glanst blus je het af met de wijn. Zodra de wijn is opgenomen voeg je lepel voor lepel de bouillon toe (onder genot van een glaasje wijn, want het roeren duurt algauw een minuut of 20) Zodra de rijst gaar is voeg je de kaas, mascarpone en citroen toe. Lekker met een stuk kip erbij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten