woensdag 22 april 2015

Cevapcici, gepofte aardappel en gegrilde paprika met geitenkaas en honing

 Om alles op tijd klaar te hebben begin je bij de aardappels. Deze moeten toch wel ruim 3 kwartier in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen aardappels van gelijke grootte schoon en prik er met de vork wat gaatjes in. Leg ze per stuk in een stuk aluminiumfolie, giet er een beetje olijflolie bij en vouw dicht. Zet het ovenschaaltje op een groot bakblik in de oven (dan kunnen de paprika s er nog naast). Zet de timer op 60 minuten
(lekker met knoflooksaus)

Was de paprika's en snijdt ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschaal. Vul ze met zachte geitenkaas en schenk daar wat honing overheen. Strooi er wat pijnboompitten en olijfolie over en laat ze 25 minuten meebakken in de oven.

Voor de Cevapcici meng je een pond (runder) gehakt met een ei, een gesnipperde ui, gesnipperde knoflookteen, flink wat fijngesneden peterselie, peper, zout, een eetlepel tomatenpuree, een eetlepel mosterd en een snuf cayenne (of chilli) peper. Draai hier kleine rolletjes van en haal ze door de bloem. Bak ze rondom bruin in de olie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten