dinsdag 7 april 2015

Scones

Dit recept kreeg ik jaren geleden bij een kookworkshop en ze zijn echt een aanrader!
Voor 16 stuks:



100 gr suiker, 500 gr zelfrijzend bakmeel, 200 gr roomboter, 2 grote eieren, 1 dl karnemelk

Meng suiker en bakmeel. Boter in blokjes toevoegen, ei toevoegen en alles goed mengen. Karnemelk toevoegen. Met koele hand tot deegbal kneden. Rol het deeg tot 2 lange rollen. Per rol 8 plakken van 2 cm dik snijden. Met veel ruimte ertussen op bakplaat (met bakpapier) plaatsen. 15 min op 200 gr. Warm serveren met slagroom en frambozen-bramenjam

Frambozen-bramenjam

250 gr frambozen en bramen, 2 tl azijn, 250 gr suiker

Frambozen en bramen 5 min koken zonder te roeren. Suiker en azijn  erdoor en nog 2 minuten laten koken




Geen opmerkingen:

Een reactie posten