zondag 22 maart 2015

Vla

Nu maak ik wel vaker vla maar dan deze variant met custardpoeder. Ik had pasgeleden echter wat eidooiers over en besloot om zelf vla te gaan koken. Nu heeft Nigella Lawson een geweldig recept voor zelfgemaakt ijs waar de basis een geweldige vla van is, maar ik had geen zin om room te kopen en 10 eidooiers is best veel. Na wat googelen kwam ik uit op dit recept. De kleur blijft licht (want geen custardpoeder) maar de smaak is geweldig.

Je hebt nodig:

1 liter volle melk
60 gr suiker
40 gr maizena
1/2 vanillestokje
2 eierdooiers
1 snufje zout

Snij het halve vanillestokje open en schraap het merg er met een mesje uit. Doe de suiker, maizena, snufje zout, vanillemerg en eierdooiers met 2 el melk in een kommetje en mix tot een egaal dik papje. Het uitgeschraapte vanillestokje kook je later nog mee met de melk, dus niet weggooien! Schenk nog 2 tot 3 el melk erbij en roer weer door. Doe de koude melk met het vanillestokje in een steelpan en schenk het papje erbij. Even de staafmixer erop om het glad te krijgen
Breng de melk op een laag vuur onder voortdurend roeren aan de kook. Als de melk kookt, nog 2 minuten doorkoken zodat het gaar wordt.  Pas op dat je de melk niet laat aanbranden, dus ook goed over de bodem en langs de randen roeren. Overschenken in een kan of kom en afdekken met plastic folie, waarbij de folie de bovenkant van de vla raakt om velvorming te voorkomen. Laat eerst afkoelen en zet daarna in de koelkast.
Echt superlekker!! 
Ik heb het recept hier vandaan



Geen opmerkingen:

Een reactie posten