dinsdag 17 november 2015

Babi pangang en gebakken banaan

Een heel lekkere combinatie al zeg ik het zelf. Ik had de bananen bijgevoegd omdat ik de babi wat weinig vond voor met zijn vieren.

Voor de babi pangang:
2 speklapjes, in kleine reepjes gesneden
1 kleine prei, in dunne ringetjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
3 el zonnebloemolie
1 el bruine basterdsuiker
1 dl ketchup
3 el ketjap manis
1/2 el sambal badjak

Bak de speklapjes bruin in de olie, laat even uitlekken en giet de olie af. Doe terug in de pan met de paprika en prei. Voeg na een minuut de suiker toe. Hierna voeg je de ketchup, ketjap en sambal toe. Lekker met witte rijst.

Voor de gebakken banaan:
Bananen (niet te rijp), in stukken gesneden
Een beslag van: 100 gr zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 dl melk
Zonnebloem olie

Giet een flinke laag olie in een diepe koekenpan en laat flink heet worden, roer de bananen door het beslag en laat ze dan voorzichtig in de olie glijden. Zodra ze bruin zijn haal ze er dan met een schuimspaan uit en laat even uitlekken. Doe er als laatste wat poedersuiker overheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten