vrijdag 25 september 2015

Gnocchi met bacon-tomatensaus

Ik zou willen dat ik dit recept zelf bedacht had :)  Het is superlekker! Ik heb het van een amerikaans blog

Je hebt nodig:

500 gr gnocchi (evt met dit recept)
een pakje bacon (iets van 150 gr)
2 tenen knoflook geperst
beetje paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
beetje suiker
peper en zout
1 el peterselie (fijngehakt)
handvol tomaatjes (snoep of kers)
Kookroom
mozarella

Zet het water voor de gnocchi op en verwarm de oven voor op 200 gr
Bak de bacon (in stukjes) aan. Haal uit de pan en laat het even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Doe weer in de pan en voeg de knoflook en het paprikapoeder toe.
Voeg alle tomaten en de suiker toe en laat even pruttelen
Haal van het vuur en voeg de peper, zout, peterselie en een scheut room toe.
Kook ondertussen de gnocchi gaar en roer deze door de saus.
Giet in een ovenschaal en leg daar de mozarella in stukjes op

Bak een minuut of 10 in de oven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten