zaterdag 26 april 2014

Schaslick

Niks heerlijker dan een sappige schaslick van de BBQ. Nu het seizoen weer een beetje op gang komt maak ik ze graag :)

Benodigdheden:

Varkensfilet (of schnitzel ed)
ketjap
olijfolie
paprika
ui
champignons
peper en zout

Snij het varkensvlees in grote blokken (moet om de spiezen heen kunnen)
Doe het vlees met een flinke scheut ketjap, olijfolie, peper en zout in een kom. Dek af en laat een tijdje marineren in de koelkast

Snij de paprika en de ui in stukken. De champignons kun je heel laten of door 2en snijden

Rijg alles aan de spiezen en bak ze gaar op de bbq.

ps mocht het nu geen bbq-weer zijn rijg ze dan aan sateprikkers en leg ze in een ovenschaal. Leg over elk spiesje dan een plakje ontbijtspek. 20 minuten op 200 gr Superlekker!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten