zaterdag 15 februari 2014

Voor de thuisblijvers...Kaiserschmarren

Nog zo n lekker recept uit het boek So kocht Südtirol: Kaiserschmarren. Iets wat we komende week zeker gaan eten en wat ik zelf eigenlijk maar 1x per jaar maak want het geeft een enorme bende in je keuken en het is sneller op dan het gemaakt is... (wel elke hap waard hihi!) Lees eerst het hele recept door voor je begint...

Je hebt nodig:

150 gr bloem, 100 ml melk, 100 ml slagroom, 6 eidooiers, 1/2 zakje vanillesuiker, 1 el bruine rum, 6 eiwitten, 1 snufje zout, 40 gr kristalsuiker, 40 gr rozijnen
Olie om in te bakken, poedersuiker en een beetje boter
2 koekepannen (het is mij nog nooit gelukt om het in 1 pan te bakken en in tirol zetten ze de hele pan in een giga oven en die heb ik niet)
1 grote ovenschaal

De oven voorverwarmen op 200 gr

Het meel, melk, slagroom, eigeel, vanillesuiker en rum roer je samen tot een glad beslag
Het eiwit eerst kloppen met een beetje zout en er dan de suiker doorheen kloppen
Het eiwitmengsel door het beslag roeren (voorzichtig)

Verhit de olie in de pannen, laat het beslag er in glijden en bestrooi met de rozijnen. Het is de bedoeling om net als bij een pannenkoek eerst de bodem goudbruin te bakken en dan om te draaien... Bij mij gaat dit altijd in delen ;)
Doe de schmarren in de ovenschaal en bak nog 5 minuten op 200 gr
Snij de schmarren in repen, bestrooi met poedersuiker en boter en bak nog even na in de koekepan

Nog extra poedersuiker er over heen strooien en opdienen (lekker met jam, slagroom etc)







1 opmerking:

  1. Hoi Janneke, ik heb dit net gemaakt met Djepp & Lio (zonder rum). Lekker hoor! Bijna helemaal op met zijn 3'en ;-)
    Groeten!
    Rikkert

    BeantwoordenVerwijderen