vrijdag 28 november 2014

Chinese tomatensoep

Ik heb het recept bij haar vandaan en het was echt superlekker. Ik heb de peper en zout weggelaten en er op het einde wat extra suiker bij gedaan.

Je hebt nodig:


- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 kippenbouten
- 1 liter kippenbouillon
- 140gr tomatenpuree
- 1el olie (zonnebloem of arachide)
- 2 volle el bloem
- 1tl gemberpoeder
- 100ml water
- 1 blik gepelde tomaten met sap of 3 ontvelde tomaten in stukjes
- 1el (witte wijn)azijn
- 4el gembersiroop
- peper
- zout
- 100gr noedels of mie
- 3 lente ui


Zet een grote pan op het vuur en doe daarin de ui, knoflook, kippenbouten en de bouillon. Laat zeker een kwartier zacht koken (je wilt de kip wel gaar hebben). Schep de kip uit de pan op een schaal en laat even afkoelen. Zeef de bouillon.

Zet in een kan alvast de bouillon klaar met de gembersiroop en de witte wijnazijn
Schep alvast de bloem en de gemberpoeder in een apart bakje en zet de 100 ml water binnen handbereik

Verhit de olie in dezelfde pan en voeg daar de tomatenpuree aan toe. Goed roeren zodat het niet aanbakt. Na 1 minuut voeg je het bloemmengsel toe. Goed blijven roeren en er dan beetje bij beetje het water bijgieten. (je krijgt nu een soort papje) 
Voeg nu de tomaten en het bouillonmengsel toe en laat lekker 10 minuten pruttelen. Ondertussen pluk je het vlees van de kip af Pureer de soep en voeg nog wat suiker toe aan smaak.

Voeg wat gekookte noedels of mie toe en warm de kip even mee. Serveer met de lenteui.
Lekker met kroepoek, loempia s ed


Geen opmerkingen:

Een reactie posten