woensdag 29 oktober 2014

Gnocchi met tomaten kaassaus uit de oven

Allereerst heb je natuurlijk gnocchi nodig voor dit recept. Maak zelf met dit recept of koop het in de winkel.

Zet een grote pan water op het vuur en verwarm de oven voor op 200 gr

Nodig:

500 gr gnocchi
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd,
1 blik tomatenblokjes
1 blik gepelde tomaten (gepureerd)
1 bol mozarella
parmezaanse kaas
peper
zout
oregano
suiker
gedroogde chillipeper
verse basilicum

Voor de saus:

Fruit 1 ui in olijfolie en voeg daarna een blik tomatenblokjes en 2 tenen gesnipperde knoflook toe.
Voeg hierna een blik gepelde tomaten (gepureerd) en peper, zout, 1 tl suiker, 1 tl oregano en wat gedroogde chilipeper toe. Laat lekker even pruttelen.

Op het laatst voeg je nog 3/4 bol mozarella toe in stukjes en wat verse basilicum.

Kook ondertussen de gnocchi (zodra het water kookt gooi je ze erin). Zodra ze boven komen drijven zijn ze klaar (na een a twee minuutjes). Met een schuimspaan schep je ze uit de pan en door de tomaten kaas saus.

Giet alles in een grote ovenschaal. Bedek met de rest van de mozarella en een flinke berg geraspte parmezaanse kaas.

Zet ongeveer 15 a 20 minuten in de oven. Lekker met wat stokbrood.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten