Nu maak ik wel vaker vla maar dan deze variant met custardpoeder. Ik had pasgeleden echter wat eidooiers over en besloot om zelf vla te gaan koken. Nu heeft Nigella Lawson een geweldig recept voor zelfgemaakt ijs waar de basis een geweldige vla van is, maar ik had geen zin om room te kopen en 10 eidooiers is best veel. Na wat googelen kwam ik uit op dit recept. De kleur blijft licht (want geen custardpoeder) maar de smaak is geweldig.
Je hebt nodig:
1 liter volle melk
60 gr suiker
40 gr maizena
1/2 vanillestokje
2 eierdooiers
1 snufje zout
Snij het halve vanillestokje open en schraap het merg er met een
mesje uit. Doe de suiker, maizena, snufje zout, vanillemerg en
eierdooiers met 2 el melk in een kommetje en mix tot een egaal dik papje. Het
uitgeschraapte vanillestokje kook je later nog mee met de melk, dus niet
weggooien! Schenk nog 2 tot 3 el melk erbij en roer weer door. Doe de koude melk met het vanillestokje in een steelpan
en schenk het papje erbij. Even de staafmixer erop om het glad te krijgen
Breng de melk op een laag vuur onder voortdurend roeren aan de kook. Als de
melk kookt, nog 2 minuten doorkoken zodat het gaar wordt. Pas op dat je de
melk niet laat aanbranden, dus ook goed over de bodem en langs de randen
roeren. Overschenken
in een kan of kom en afdekken met plastic folie, waarbij de folie de
bovenkant van de vla raakt om velvorming te voorkomen. Laat eerst
afkoelen en zet daarna in de koelkast.
Echt superlekker!!
Ik heb het recept hier vandaan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten