Dit is een heerlijk recept uit Zuid-Tirol. Het kost 1,5 uur om hem te maken, maar als je de ingredienten verdubbelt kun je de helft invriezen :)
Je hebt nodig:
1 el olijfolie
300 gr gehakt
50 gr winterpeen (in kleine stukjes)
1 ui (in kleine stukjes)
1 stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
1 klein blikje tomatenpuree
120 ml rode wijn
350 ml runderbouillon
1 blik gepelde tomaten
peper en zout
1 teen knoflook (in kleine stukjes)
1 takje rozemarijn
wat salie
Verhit de olijfolie en bak daarin de peen, selderij en ui aan. Voeg het gehakt toe. Zodra het gehakt gaar is voeg je de tomatenpuree toe. Laat even aanbakken en voeg dan scheutje voor scheutje de rode wijn toe. Voeg hierna de gepelde tomaten en de runderbouillon toe. Laat een uurtje pruttelen (niet droogkoken!)
Voeg nu de knoflook, rozemarijn en salie toe. Laat nog een half uurtje pruttelen.
Lekker met spaghetti
Geen opmerkingen:
Een reactie posten